فکر می کنید روزانه چند مطلب در سطح وب منتشر می شود؟ کاربران وردپرس به تنهایی بیش از ۲ میلیون مطلب در روز منتشر می کنند. یعنی ۲۴ مطلب در هر ثانیه!
و این یعنی در حالی که تا اینجای مقاله را می خوانده اید، ۲۱۶ نفر دکمه “انتشار” مطلب را فشرده اند. این آمار تنها برای کاربران وردپرس است. اگر بخواهیم کل سطح وب را در نظر بگیریم، با اعداد و ارقام بسیار بزرگتری روبرو خواهیم شد. اگر بخواهید وبسایت شما یکی از وبسایت های موفق باشد، این موضوع کار را سخت می کند.
امروزه ۹۳ درصد تجربه های آنلاین با موتور جست و جو آغاز می شود؛ بنابراین قرار داشتن در صفحه ابتدایی گوگل تعیین می کند که یک تجارت موفق خواهید داشت یا به سمت زوال نزدیک می شوید!
در این مقاله با مفاهیم و اصول سئو آشنا خواهید شد و با آموزش های رایگان و پکیج های حرفه ای موجود می توانید وبسایت خود را به صفحه اول گوگل برسانید. بنابراین تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
محتوا
- 1 سئو چیست؟
- 2 نتایج موتور جست و جوی گوگل
- 3 چرا سئو از اهمیت بالایی برخوردار است؟
- 4 روشهای سئو
- 5 بخشهای سئو
- 6 فاکتورهای سئو سایت
- 7 الگوریتم های گوگل و تاثیر آن بر سئو
- 7.1 الگوریتم پاندا گوگل (Google Panda algorithm)
- 7.2 الگوریتم پنگوئن گوگل (Google Penguin algorithm)
- 7.3 الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل (Google Hummingbird algorithm)
- 7.4 الگوریتم کبوتر گوگل (Google Pigeon algorithm)
- 7.5 الگوریتم رنک برین گوگل (Google RankBrain algorithm)
- 7.6 الگوریتم فِرِد گوگل (Google Fred algorithm)
- 8 ابزارهای سئو
- 9 خدمات سئو
سئو چیست؟
سئو ( SEO ) مخفف کلمه Search Engine Optimization و به معنای بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جست و جو نظیر گوگل ، یاهو و بینگ است.
این یک تعریف کلی به شمار می آید اما واقعا چه نوع بهینه سازی ای انجام می شود تا وبسایت در موتور جست و جو بهتر عمل کند؟ بهینه سازی مطالب وبسایت؟ بک لینک ها؟ یا…
سئو در ویکی پدیا اینگونه تعریف شده است :
search engine optimization (SEO) is the process of affecting the visibility of a website or a web page in a web search engine’s unpaid results
بهینه سازی سایت(سئو)، پروسه تاثیر گذاشتن بر روی میزان دیده شدن یک وبسایت یا یک صفحه در نتایج موتور جستجو(بدون هزینه کردن) می باشد.
به بیان ساده، سئو فرایند بهینه سازی محتوای آنلاین شماست که باعث می شود موتور جستجو به نمایش آن در نتایج ابتدایی خود برای کاربران علاقه پیدا کند و افزایش رتبه سایت شما در نتایج را به همراه خواهد داشت.
بیایید با یک مثال تعاریف بالا را قابل فهم تر کنیم:
هنگامی که بحث سئو مطرح می شود سه عامل وجود دارد: وبسایت شما، موتور جستجو و کاربر(جستجو کننده). فرض کنید مقاله ای تحت عنوان «چگونه آشپزی یاد بگیرم؟» دارید و میخواهید کاربران با جستجوی کلمه «آموزش آشپزی» وارد وبسایت شما شوند. برای اینکار باید وبسایت شما در نتایج ابتدایی موتور جست و جو [که در اکثر مواقع گوگل است] قرار داشته باشد و برای رسیدن به این هدف به سئو سایت احتیاج دارید.
از آن جایی که موتور جستجوی گوگل محبوب ترین و پر استفاده ترین موتور جستجو در دنیا و همچنین ایران است، هدف اکثر وبسایت های خارجی و ایرانی کسب رتبه های بالا در این موتور جست و جو می باشد. بنابراین موتور جستجوی گوگل مورد هدف مقاله ما است.
نتایج موتور جست و جوی گوگل
اگر کلمه ای را در گوگل جست و جو کنید، نتایج به دو بخش تقسیم بندی می شوند:
- نتایج الگوریتمی(طبیعی، ارگانیک یا رایگان)
- تبلیغات پرداخت به ازای کلیک(pay-per-click adverts)
در تصویر روبرو این دو قسمت مشخص شده اند(نتایجی که در کنار لینک مطلب آن کلمه Ad نوشته شده است، تبلیغات گوگل هستند). نتایج الگوریتمی توسط سئو به جایگاه فعلی رسیده اند اما تبلیغات گوگل با خرید Google Adwords.
تنها در صورتی تبلیغات گوگل گزینه مناسبی است که زمان اهمیت بسیار زیادی داشته باشد. برای مثال فرض کنید می خواهید بلیط کنسرتی که در هفته آینده برگزار می شود را برای فروش قرار دهید. در این مثال رسیدن به نتایج ابتدایی پس از کنسرت ارزشی ندارد! بنابراین تبلیغات گوگل گزینه مناسبی است.
در تبلیغات گوگل پس از پایان تبلیغات، جایگاه خود را نیز از دست خواهید داد اما در سئو اینگونه نیست. همچنین به صورت کلی، هزینه تبلیغات گوگل با توجه به قیمت دلار در ایران بسیار بیشتر از سئو سایت خواهد بود.
چرا سئو از اهمیت بالایی برخوردار است؟
جواب کوتاه: موتور های جستجو، منابعی بسیار بزرگ برای دریافت بازدید هستند.
سئو یک معجزه به حساب می آید که به کمک آن می توانید گوگل را علاقه مند به مطالب خود کنید و در نتایج ابتدایی ارگانیک(طبیعی) آن نمایش داده شوید. بگذارید آمار جالبی را بررسی کنیم:
- امروزه ۹۳ درصد تجربه های آنلاین با یک موتور جست و جو آغاز می شود
- ۷۵ درصد از سهم بالا را موتور جست و جوی گوگل از آن خود کرده است
- ۵ نتیجه اول گوگل ۶۷ درصد از کل کلیک ها را از آن خود می کنند
حالا متوجه می شوید چرا بهینه سازی وبسایت از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر مقاله، محصول و وبسایت شما در صفحه ای غیر از صفحه اول گوگل باشد، تفاوت چندانی با اینکه «اصلا در گوگل رتبه ای نداشته باشید» ندارد. لطیفه ای در این مورد وجود دارد که اهمیت این قضیه را به نمایش می گذارد:
بهترین مکان برای مخفی کردن یک جسد، صفحه دوم نتایج گوگل است!
قبل از ادامه مبحث سئو، بهتر است در مورد اینکه موتور جستجو چگونه کار می کند اطلاعاتی داشته باشید.بنابراین قبل از خواندن ادامه مقاله، لینک زیر را مطالعه نمایید: موتور جستجو چگونه کار می کند؟
روشهای سئو
در این بخش با سئو کلاه سفید، کلاه سیاه و سئوی کلاه خاکستری آشنا خواهید شد.
سئو کلاه سیاه
وضعیت: خطرناک – توصیه نمی شود!
سرعت اثربخشی: سریع
پایداری نتایج: کم
انواع روش ها:
- کلمات کلیدی نامرتبط(Unrelated keywords)
- محتوای خودکار(Content automation)
- صفحات دروازه(Doorway pages)
- متن یا پیوندهای پنهانی(Invisible text or links)
- Cloaking
سئو کلاه خاکستری
وضعیت: نسبتا ایمن
سرعت اثربخشی: متوسط
پایداری نتایج: نسبتا بالا
انواع روش ها:
- خرید دامنه های منقضی شده و قدیمی
- محتوای تکراری
- خرید بک لینک های سایت واید
سئو کلاه سفید
وضعیت: کاملا ایمن
سرعت اثربخشی: زمان بر
پایداری نتایج: بالا
انواع روش ها:
- محتوای باکیفیت
- سئو محتوا
- تحقیق کلمات کلیدی موثر
- بک لینک های مرتبط
- لینک سازی داخلی
در بهینه سازی موتور های جستجو، افرادی می خواهند به سرعت به درآمد برسند در حالی که افراد دیگری به صورت بلند مدت هدف گذاری می کنند. اگر شما از دسته افرادی هستید که می خواهید «به سرعت پولدار شوید!»، احتمالا به سراغ سئو کلاه سیاه می روید. این نوع از سئو کاربران را در نظر نمی گیرد و تنها بر روی بهینه سازی مطالب برای موتور جستجو تمرکز می کند. سئو کلاه سیاه می تواند درآمد و بازدید زیادی را به سرعت برای وبسایت رقم بزند اما نتیجه این رویکرد چیزی جز اسپم شدن و حذف از نتایج گوگل نخواهد بود و در نهایت وبسایت متخطی جریمه خواهد شد. ممکن است با این روش میلیون ها تومان کسب درآمد کنید اما باید به صورت مداوم مراقب بروزرسانی های موتور جستجو باشید و روش های جدید جهت دور زدن قوانین را پیدا کنید.
در مقابل سئو کلاه سیاه، سئو کلاه سفید قرار دارد که روش صحیح جهت ایجاد یک کسب و کار پایدار است. اگر به این صورت سئو می کنید، کاربران انسانی در مرکز توجه شما قرار دارند. سعی می کنید بهترین محتوای ممکن را به آن ها تحویل دهید و همچنین از سادگی دسترسی به محتوا اطمینان حاصل می کنید.
بینابین سئو کلاه سیاه و سئو کلاه سفید، سئو کلاه خاکستری وجود دارد. همان طور که از نام آن پیداست، مقداری کلاه سفید است و مقداری کلاه سیاه؛ و این بدان معناست که نه به اندازه سئو کلاه سفید خالص و معصوم است و نه به اندازه سئو کلاه سیاه ناقض قوانین موتور جستجو. در سئو کلاه خاکستری (Gray hat SEO) قصد نیرنگ زدن به کسی و یا بازی دادن سیستم را ندارید و تنها هدفتان کسب سود است.
بخشهای سئو
سئو به دو بخش اصلی تقسیم بندی می شود: On-Page SEO (سئو داخلی) و Off-Page SEO (سئو خارجی) که در ادامه به توضیح هرکدام از انها خواهیم پرداخت.
سئوی داخلی (On-Page SEO) چیست؟
در سئوی داخلی ، تمرکز بر روی وبسایت و یا صفحه ای است که در حال بهینه سازی آن می باشید و شامل مواردی می شود که مستقیما با مشاهده صفحه وبسایت به آن ها پی خواهید برد نظیر مطالب، ساختار داخلی وبسایت، هدینگ ها و …
لیست بیشتری از این موارد را در لینک روبرو مشاهده کنید : کلیک نمایید
سئوی خارجی (Off-Page SEO) چیست؟
سئو خارجی شامل تمامی مواردی می شود که به صورت کامل در دست شما نیست و همانند سئوی داخلی تسلط کاملی بر روی آن ندارید و به صورت کلی از دو بخش تشکیل شده است :
- Social Media (شبکه های اجتماعی)
- Link Building (لینک بیلدینگ)
مثالی جهت درک تفاوت سئوی داخلی و خارجی
فرض کنید خانه ای دارید و یک باغ در حیاط جلوی خانه شما وجود دارد.برای رسیدن به خانه باید از میان این باغ بگذرید.
دو سناریوی زیر را در نظر بگیرید :
سناریوی اول : خانه شما بسیار تمیز و مرتب است اما حیاط خانه شما و باغ آن بسیار نامرتب و کثیف است!
در این سناریو چه اتفاقی می افتد؟اگر شما زیباترین خانه شهر را هم داشته باشید اما حیاط آن وضع خوبی نداشته باشد، هیچ کس تمایلی ندارد که به خانه شما سر بزند.
دقیقا مشابه زمانی است که شما یک وبسایت فوق العاده زیبا دارید.مطالب خوب و ارزشمندی هم می نویسید اما هیچ بازدیدی دریافت نمی کنید زیرا هیچ کس وبسایت شما را پیدا نمی کند و هیچ وقت نمی تواند به زیبایی های آن پی ببرد!
سناریوی دوم : خانه شما بسیار نامرتب و کثیف است اما حیاط فوق العاده زیبایی دارید!
داشتن حیاط زیبا باعث می شود افردای برای بازدید خانه شما به سراغتان بیایند اما اگر با وضع داخل خانه روبرو شوند چه؟مطمئنا به سرعت آنجا را ترک خواهند کرد.
وقتی بازدید کننده تنها پس از مشاهده یک صفحه وبسایت شما را ترک کند، از دید گوگل یک بونس (Bounce) به شمار می آید.
هر چه Bounce Rate (تعداد بازدید کننده هایی که وب سایت شما را به سرعت ترک می کنند) وبسایت شما بیشتر باشد، از دید گوگل رتبه بد تری را کسب خواهید کرد!
نتیجه گیری از سناریو ها :
سئو داخلی و خارجی، متفاوت از یک دیگر هستند اما برای یک سئو خوب، به هر دوی آن ها احتیاج است.
وبمستران و علاقه مندان به سئو می توانند با استفاده از مقالات آموزشی که به صورت کاملا رایگان منتشر می شوند، دانش خود را در این زمینه افزایش دهند.جهت مشاهده مقالات به لینک روبرو مراجعه نمایید: آموزش سئو
فاکتورهای سئو سایت
بیش از ۲۰۰ فاکتور در رتبه بندی وبسایت ها توسط گوگل استفاده می شود. آگاهی از این فاکتور ها برای سئو کاران و کسانی که در حال یادگیری سئو هستند الزامی است. لیست این فاکتور ها را در لینک زیر مطالعه کنید.
فاکتورهای سئو را بشناسید: ۲۰۰ فاکتور سئو سایت
الگوریتم های گوگل و تاثیر آن بر سئو
در این بخش الگوریتم های مختلف و اصلی گوگل که در سئو سایت تاثیرگذارند را لیست خواهیم کرد. آگاهی از این الگوریتم ها دید بهتری را به سئو کاران می دهد.
الگوریتم پاندا گوگل (Google Panda algorithm)
تاریخ راه اندازی: February 24, 2011
خطرات: محتوای تکراری، محتوای لاغر و سرقت ادبی؛ محتوای اسپم تولید شده توسط کاربر؛ تکرار کلمات کلیدی (keyword stuffing)
نحوه کارکرد الگوریتم: الگوریتم پاندا به صفحات وبسایت ها یک «امتیاز کیفی» (quality score) اختصاص می دهد. این امتیاز به عنوان فاکتور رتبه بندی استفاده می گردد. در ابتدا گوگل پاندا یک فیلتر به حساب می آمد تا یک الگوریتم رتبه بندی گوگل اما در ژانویه ۲۰۱۶ به طور رسمی در هسته الگوریتم گوگل گنجانده شد. پس از این اتفاق، بروزرسانی های این الگوریتم به طور مکرر رخ می دهد. بنابراین پنالتی شدن توسط الگوریتم پاندا و همچنین ریکاوری و نجات از این الگوریتم سریع تر اتفاق می افتد.
در رابطه با الگوریتم پاندا بیشتر بدانید: الگوریتم پاندا گوگل
الگوریتم پنگوئن گوگل (Google Penguin algorithm)
تاریخ راه اندازی: April 24, 2012
خطرات: بک لینک های اسپم و غیرمرتبط و همچنین بک لینک های با انکرتکست بیش از حد بهینه سازی شده
نحوه کارکرد الگوریتم: هدف اصلی پنگوئن گوگل شناسایی و تنزل رتبه وبسایت هایی است که بک لینک های دریافتی آن ها دستکاری شده است. در اواخر سال ۲۰۱۶، پنگوئن در هسته الگوریتم گوگل گنجانده شد. بر خلاف گوگل پاندا، این الگوریتم به صورت بلادرنگ (real time) کار می کند.
در رابطه با الگوریتم پنگوئن بیشتر بدانید: الگوریتم پنگوئن گوگل
الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل (Google Hummingbird algorithm)
تاریخ راه اندازی: August 22, 2013
خطرات: تکرار کلمات کلیدی(Keyword stuffing)؛ محتوای کم کیفیت
نحوه کارکرد الگوریتم: وظیفه مرغ مگس خوار نشان دادن مرتبط ترین و دقیق ترین نتایج به کاربران است. این الگوریتم به گوگل کمک می کند تا جستجو های کاربران را بهتر تفسیر کند و نتایجی که به جستجوی کاربر مرتبط تر و نزدیک تر است را برای او فراهم کند. با وجود این که کلمات کلیدی مهم هستند، مرغ مگس خوار کمک می کند تا صفحه ای برای یک کوئری خاص در گوگل رتبه بگیرد حتی اگر کوئری وارد شده توسط کاربر به صورت واضح در آن صفحه حضور نداشته باشد. این عملیات توسط پردازش زبان طبیعی انجام می شود.
الگوریتم کبوتر گوگل (Google Pigeon algorithm)
تاریخ راه اندازی: July 24, 2014
خطرات: سئو داخلی و خارجی ضعیف
نحوه کارکرد الگوریتم: الگوریتم کبوتر بر روی نتایج مرتبط با مکان(Location) تمرکز دارد. بروزرسانی های این الگوریتم ارتباط نزدیک تری میان الگوریتم محلی و الگوریتم هسته گوگل ایجاد کرده است. این الگوریتم به کسب و کارهای محلی کمک می کند تا جزو نتایج ابتدایی جستجوهای کاربران نزدیک به خودشان باشند.
الگوریتم رنک برین گوگل (Google RankBrain algorithm)
تاریخ راه اندازی: October 26, 2015
خطرات: محتوای سطی (shallow content)؛ تجربه کاربری (UX) ضعیف
نحوه کارکرد الگوریتم: اگوریتم رنک برین گوگل، بخشی از الگوریتم مرغ مگس خوار است. این الگوریتم یک سیستم یادگیری ماشین است که به گوگل کمک می کند تا کوئری ها را بهتر درک کند و معانی پشت آن ها را بفهمد و پاسخ مناسبی برای آن ها فراهم کند. گوگل الگوریتم رنک برین را جزو ۳ فاکتور اصلی برای رتبه بندی نتایج اعلام کرده است. تمرکز اصلی این الگوریتم تجربه کاربری (UX) است و گفته می شود نرخ پرش، نرخ بازگشت، نرخ کلیک (CTR)، مدت زمان حضور کاربران در صفحات و … جزو موارد مهم برای این الگوریتم هستند.
الگوریتم فِرِد گوگل (Google Fred algorithm)
تاریخ راه اندازی: March 8, 2017
خطرات: محتوای لاغر و آگهی محور؛ محتوای با لینک های خروجی تبلیغاتی زیاد
نحوه کارکرد الگوریتم: بر اساس آخرین بروزرسانی های تایید شده توسط گوگل، الگوریتم فرد وبسایت هایی را مورد هدف قرار می دهد که قوانین گوگل را نقض می کنند. اکثرا وبسایت هایی گرفتار این الگوریتم می شوند که محتواهای کم کیفیتی دارند و با هدف تبلیغاتی ایجاد و درج شده اند.
ابزارهای سئو
برای موفقیت و رسیدن به نتیجه مطلوب در هر شاخه ای به ابزار های مناسب احتیاج است. سئو نیز از این قضیه مستثنی نیست. در ادامه ابزار های مناسب جهت سئو و آنالیز سایت را لیست کرده ایم.
سئو فنی(Technical SEO)
۱. گوگل آنالیتیکس
اگر در رابطه با سئو سایت قاطع هستید، به ابزار گوگل آنالیتیکس احتیاج دارید!
این ابزار دسترسی به حجم عظیمی از اطلاعات را فراهم میکند. این اطلاعات مشخص میکنند که کاربران چگونه با وبسایت شما ارتباط برقرار کردهاند.
برای مثال میتوانید از میزان بازدید از یک صفحهی مشخص باخبر شوید، به مدت زمانی که کاربران در آن صفحه حضور داشتهاند پی ببرید و از کلمات کلیدی به کار رفته آگاهی یابید. همچنین میتوانید به موارد دیگری مثل منطقهی جغرافیایی محل زندگی کاربران دست پیدا کنید.
این اطلاعات در نمایان کردن تأثیر استراتژیهای سئو سایت و تغییرات احتمالی در این استراتژیها، نقشی حیاتی بازی میکنند. بنابراین استفاده از گوگل آنالیتیکس یکی از قدمهای مهم در بهبود سئوی وبسایت است.
آموزش جامع گوگل آنالیتیکس را در لینک روبرو دنبال کنید: آموزش گوگل آنالیتیکس
۲. کنسول جستجوی گوگل
کنسول جستجوی گوگل و یا همان Google Search Console مجموعه ای از ابزارهای سودمند است که توسط گوگل به وبمستران ارائه می گردد. به وسیله این کنسول می توانید تعداد صفحات ایندکس شده وبسایت خود را مشاهده نمایید، محتواهای تکراری وبسایت خود را بیابید و همچنین مشکلات امنیتی و … را مشاهده کنید. این موارد تنها بخشی از خدمات این کنسول می باشد.
برای دسترسی به این ابزار بر روی لینک روبرو کلیک کنید: کنسول جست و جوی گوگل
۳. وورَنک (Woorank)
افزونه رایگان کروم Woorank اطلاعات مهم سئو را مستقیما در مرورگر به شما نمایش می دهد. تنها کافیست بر روی آیکون آن در کروم کلیک کنید و گزارش وبسایت و سئو آن را در لحظه دریافت نمایید. این ابزار اطلاعات مفید زیادی را به شما ارائه می کند.
برای دریافت این افزونه (مخصوص کروم) بر روی لینک روبرو کلیک کنید: نصب افزونه Woorank
۴. Google PageSpeed Insights
با استفاده از این ابزار گوگل می توانید سرعت وبسایت خود را محک بزنید و مشکلات آن را برطرف کنید.
این ابزار همه فرصت های بهینه سازی را مشخص می کند و فاکتور های بهینه سازی که در حال حاضر مطرح هستند را نمایش می دهد. برای اطلاعات بیشتر مقاله روبرو را مطالعه کنید: ۳ ابزار تست سرعت سایت
برای مشاهده و استفاده از این ابزار به لینک روبرو مراجعه نمایید: Google PageSpeed Insights
تحقیق کلمه کلیدی(keyword research)
۱. Google Keyword Planner
کیورد پلنر قدرتمندترین ابزار در زمینه تحقیق کلمات کلیدی به شمار می رود. به وسیله این ابزار می توانید کلمات کلیدی مرتبط با حوزه کاری خود را بیابید و از میزان جستجوی ماهانه آن ها مطلع شوید.
این ابزار از پیش نیاز های سئو به شمار می رود. اگر به فکر تاسیس سایت و یا نوشتن مقاله جدیدی هستید ابتدا باید کلمات هدف خود را مشخص کنید. این ابزار کمک می کند تا پربازده ترین کلمات را انتخاب کنید.
برای دسترسی به این ابزار بر روی لینک روبرو کلیک کنید: Google Keyword Planner
ویژگی جالب: این ابزار می تواند به شما بگوید آیا شخصی که این کلمه را جستجو می کند، از شما خریدی انجام می دهد یا خیر! چگونه؟ به ستون های “competition” و “top of page bid” نگاه کنید. اگر این دو مقدار زیاد باشند، کلمه شما احتمالا نرخ تبدیل خوبی دارد و بازدیدکننده های بیشتری به مشتریان شما تبدیل می شوند.
۲. SEMrush
SEMrush یکی از ابزارهای فوق العاده ای است که امکانات متعددی را به کاربران خود ارائه می کند. یکی از این امکانات، تحقیق کلمات کلیدی است. بر خلاف بقیه ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی، SEMrush بهترین کلمات کلیدی رقیبانتان را هم می تواند به شما نمایش دهد. تنها کافی است آدرس رقیب خود را وارد کنید و کلماتی که با آن ها در گوگل جایگاهی به دست آورده است را مشاهده کنید. برای دسترسی به این ابزار بر روی لینک روبرو کلیک کنید: SEMrush
بررسی رتبه کلمه(Rank Tracking)
پیگیری رتبه کلمات به شما کمک می کند تا از روند پیشرفت سئو سایت خود مطلع باشید و همچنین بررسی کنید متدی که از آن استفاده می کنید به نفع وبسایت شما است یا خیر. در این قسمت ابزار های رایگان بررسی جایگاه کلمه را لیست کرده ایم.
۱. کنسول جستجوی گوگل
در بخش ابزار های سئو فنی، به معرفی کنسول جست و جوی گوگل پرداختیم. این ابزار در بخش بررسی جایگاه کلمات کلیدی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. توجه کنید که آمار جایگاه کلمات کلیدی این ابزار همیشه دقیق نیست.
برای دسترسی به این ابزار بر روی لینک روبرو کلیک کنید: کنسول جست و جوی گوگل
ویژگی جالب: به قسمت Performance بروید. در این بخش می توانید کلماتی که با آن ها جایگاهی در گوگل دارید را مشاهده کنید. بر روی Average Position کلیک کنید تا رتبه کلمات را در جدول پایین صفحه مشاهده کنید.
در جدول بر روی Position کلیک کنید تا کلمات بر حسب رتبه در گوگل مرتب شوند(از رتبه ۱ به بالا).
کلماتی که رتبه آن ها بین ۱۰ تا ۲۵ است را پیدا کنید. این صفحات معمولا می توانند با مقدار کمی سئو به صفحه اول گوگل برسند(برای مثال با ارجاع چند لینک داخلی بیشتر به آن صفحات).
۲. SERPROBOT
این ابزار کمک می کند تا رتبه کلمات خود را در کشور های مختلف مشاهده نمایید. استفاده از این ابزار رایگان است اما برای دسترسی به آن در ایران، به ابزار تغییر آی پی احتیاج خواهید داشت.
همچنین با ثبت نام در این وبسایت می توانید به صورت رایگان از امکانات حرفه ای آن برای ۲ هفته برخوردار باشید.
برای دسترسی به این ابزار بر روی لینک روبرو کلیک کنید: SERPROBOT
۳. رَنک تِرَکِر(Rank Tracker)
یکی از ابزار های فوق العاده حرفه ای برای بررسی جایگاه کلمات کلیدی، ابزار رنک ترکر می باشد. این ابزار می تواند به Google Adwords و Google Analytics هم متصل شود و اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار دهد. برای مثال تعداد بازدید ماهانه هر کدام از کلمات، اطلاعات PPC و … تنها عیب این ابزار رایگان نبودن آن است! قیمت آن حدود ۱۲۵ یورو است.
برای دانلود این ابزار بر روی لینک روبرو کلیک کنید: دانلود برنامه رنک ترکر
علاوه بر نسخه ویندوز، نسخه های مک و لینوکس این ابزار نیز موجود می باشد.
سئو محتوا(Content Optimization)
سئو محتوا یکی دیگر از موارد مهمی است که وبسایت شما برای رسیدن به صفحه اول گوگل به آن احتیاج دارد. در این قسمت اینگونه ابزار ها را معرفی می کنیم.
۱. افزونه وردپرسی Yoast SEO
Yoast به عنوان اولین و بهترین افزونه سئو وردپرس شناخته می شود. این پلاگین برای تمامی افرادی که از وردپرس استفاده می کنند الزامی است و در صورت استفاده صحیح علاوه بر بهبود سئو فنی، باعث بهبود سئو محتوا نیز می گردد.
برای دانلود این افزونه بر روی لینک روبرو کلیک کنید: دانلود افزونه وردپرس Yoast
۲. Structured Data Markup Helper
پیاده سازی Structured Data Markup کار ساده ای نیست. بنابراین برای بررسی آن به ابزار مناسبی احتیاج است. ابزار رایگان گوگل به شما کمک می کند تا schema markup خود را به سرعت ایجاد کنید. این نشانه گذاری ها کمک می کند تا عناصر مختلف صفحه نظیر تصویر، پارگراف، جدول، مقاله، کتاب، فیلم و… توسط موتور جستجوی گوگل بهتر تشخیص داده شوند. برای دریافت جزئیات بیشتر اینجا کلیک کنید.
برای استفاده از این ابزار بر روی لینک روبرو کلیک کنید: Structured Data Markup Helper
۳. WebSite Auditor
یکی از ابزار های فوق العاده حرفه ای برای سئو محتوا و همچنین سئو فنی ، ابزار WebSite Auditor می باشد. این ابزار می تواند مشکلات سئو تکنیکال وبسایت شما را بیابد و همچنین از لحاظ سئو محتوا به وبسایت شما کمک کند. تنها عیب این ابزار رایگان نبودن آن است! قیمت آن حدود ۱۲۵ یورو است.
برای دانلود این ابزار بر روی لینک روبرو کلیک کنید: دانلود برنامه WebSite Auditor
علاوه بر نسخه ویندوز، نسخه های مک و لینوکس این ابزار نیز موجود می باشد.
آنالیز بک لینک(Backlink Analysis)
قبل از معرفی ابزار های بک لینک باید راجع بک لینک ها اطلاعات بیشتری کسب کنید. در صفحه زیر جزئیات کاملی در مورد اینکه بک لینک ها چه هستند و چه مزیتی دارند، حمع آوری شده است.
در رابطه با بک لینک ها بیشتر بدانید: بک لینک چیست؟
۱. مَجستیک(Majestic)
مجستیک یکی از ابزار های حرفه ای بررسی بک لینک های وبسایت با ایندکسی بزرگ و بروزرسانی شده می یاشد. این ابزار معیارهای مفیدی نظیر “TrustFlow” و “CitationFLow” دارد که به تشخیص ارزشمند و یا اسپم بودن وبسایتی که می خواهید از آن بک لینک بگیرید کمک می کند.
برای ورود به این ابزار بر روی لینک روبرو کلیک کنید: Majestic
۲. افزونه موز بار(MozBar)
نوار ابزاری مفید برای مرورگر کروم و فایرفاکس که ارزش صفحه(PA) و ارزش دامنه(DA) وبسایت را نمایش می دهد.
ابزار بررسی pa و da گروهی دامنه سئو ارزان را تا به حال مشاهده کرده اید؟ این ابزار به شما کمک می کند به سرعت pa و da وبسایت های مختلف را به صورت گروهی آنالیز کنید، نتایج را مشاهده کنید و در صورت نیاز خروجی اکسل بگیرید! برای ورود به ابزار کلیک کنید.
برای دانلود این افزونه بر روی لینک روبرو کلیک کنید: MozBar
۳. Open Link Profiler
ابزاری شبیه مجستیک اما با ایندکسی بسیار کوچک تر است. به وسیله این ابزار می توانید بک لینک های رقبای خود را بیابید و در صورت امکان و مناسب بودن بک لینک ها در آن لینک سازی کنید. ویژگی بسیار خوب این ایزار، رایگان بودن آن است.
برای آموزش نحوه دریافت بک لینک رایگان بر روی لینک روبرو کلیک کنید: بک لینک رایگان
برای ورود به این ابزار بر روی لینک روبرو کلیک کنید: Open Link Profiler
آیا می دانید می توانید تمامی بک لینک های رقبای خود را داشته باشید؟ برای اطلاعات بیشتر بر روی لینک روبرو کلیک کنید: جاسوسی بک لینک های رقبا
۴. Ahrefs
Ahrefs ابزاری فوق العاده حرفه ای جهت آنالیز بک لینک های رقبا می باشد. این ابزار ایندکس بسیار بسیار بزرگی دارد و بهترین ابزار بررسی لینک ها به شمار می آید. تنها ویژگی منفی این ابزار، رایگان نبودن آن است.
برای ورود به این ابزار بر روی لینک روبرو کلیک کنید: Ahrefs
بک لینک ها یکی از مهم ترین عوامل بهبود رتبه کلمات در نتایج گوگل هستند. برای خرید بک لینک به لینک روبرو مراجعه کنید: خرید بک لینک
خدمات سئو
«سئو ارزان» به عنوان مرجع خدمات حرفه ای سئو و افزایش رتبه سایت در ایران، انواع خدمات بهینه سازی وب سایت را برای وبمستران ایرانی فراهم دیده است. در صورتی که به سئو کلمه ای، سئو داخلی، سئو محتوا، تولید محتوا، لینک سازی و رپورتاژ آگهی، افزایش سرعت سایت، جاسوسی بک لینک های رقبا، دیتاکس کردن و disavow بک لینک های اسپم، تحقیق کلمات کلیدی، مشاوره سئو و … احتیاج دارید، به صفحه قیمت های سئو مراجعه نمایید.
مشاهده انواع پکیج های سئو به همراه جزئیات و قیمت ها: قیمت سئو